0878
737 532
052
615 625
Туроператор

Венеция, Верона и Милано от Варна със самолет

|
 

Програма

От Варна!Италианска класика - Венеция, Верона и Милано

 

 

Датa:

Човек в двойна стая

Деца до 11.99г.

Единична стая

Трети възрастен

07.03 - 10.03.2020

545.00

445.00 лв

499.00

399.00 лв

665.00

565.00 лв

545.00

445.00 лв

14.05 - 17.05.2020

625.00

525.00 лв

572.00

472.00 лв

745.00

645.00 лв

625.00

525.00 лв

21.05 - 24.05.2020

655.00

555.00 лв

599.00

499.00 лв

775.00

675.00 лв

655.00

555.00 лв

 

 

Ден 1 : Полет Варна – Бергамо, Милано – Верона: 165 км.

Сборен пункт на летище Варна за полет до Милано. Пристигаме на летище Бергамо и следва трансфер до Верона (доплаща се по желание) - един стар, приветлив, изтънчен, ведър и вечно влюбен град. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Трябва да кажем, че трагедията на Шекспир е само „куката“, която да ни закачи и потопи в средновековния дух на града. Веднъж спуснали се из улиците, по които Ромео се е гонел с Жулиета, бързо ще се убедим, че Верона е много повече от всичко, което сме си представяли. За деня е предвидена пешеходна обиколка. Вечерта се настаняваме в хотел в района на Верона. Нощувка.


Ден 2 : Верона – Венеция: 125 км.

Закусваме. За деня е предвидена пешеходна обиколка или свободно време. 

Предлагаме ви да се включите към допълнителната ни екскурзия до Венеция (доплаща се по желание). Пристигаме на пристанище Пунта Сабиони, където ще се качим на корабче, за да стигнем до островния град. Венеция е град на канали, прелестни дворци и изящни мостове. Четири сезона в годината, в слънце и в дъжд, хора от всички раси и континенти се стичат тук. Хранят гълъбите на площад “Сан Марко”, изгубват се из уличките, купуват си сувенири, впускат се в романтично плаване по каналите, и си тръгват, отнасяйки Венеция в сърцето си. И ние ще направим точно това! Качваме се отново на корабче, за да се върнем на сушата. Вечерта отпътуваме към  хотела, намиращ се в района на Верона. Нощувка.

*Забележка: От 1 май 2019г. във Венеция се въвежда туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място, лично от туриста.


Ден 3 : Верона – Милано: 165 км.

Закусваме и се отправяме към централната част на Милано - италианската столица на модата и големите скандали. Най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света е тук! Както и Миланската опера „Ла Скала“ и гигантския мрачен замък Сфорцеско. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия. Отправяме се към хотела ни в района на Милано. Нощувка.


Ден 4 : Полет Бергамо, Милано - Варна

Закуска/ или сух пакет/, следва трансфер (доплаща се по желание) към летище Бергамо за полета ни до Варна. 


Забележка:* Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата, в зависимост от датата.

* Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпаниятa. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

 

РАЗПИСАНИЕ:

07.03.20 - 10.03.20 - отиване : 13:20 --> 14:55 ч; връщане : 15:25--> 18:45 ч.

14.05.20 - 17.05.20 - отиване :06:10 --> 07:35 ч; връщане : 08:05--> 11:25 ч.

21.05.20 - 24.05.20 - отиване :06:10 --> 07:35 ч; връщане : 08:05--> 11:25 ч.

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

 

Цената включва:

 • Самолетен билет : Варна – Бергамо, Милано – Варна ;
 • Малък ръчен багаж до 10 кг с размери 40/25/20 см;
 • Летищни такси в размер на 45 евро;
 • 3 нощувки с включени закуски / 2 в района на Верона/ Кавалино - хотел "Baretta" или подобен и 1 в района на Милано - "Airport hotel Bergamo" или подобен /; 
 • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица до 69.99 години;
 • БОНУС Туристическа обиколка във Верона;
 • БОНУС Туристическа обиколка в Милано;
 • Водач по време на цялото пътуване;
 • Безжична аудио система по време на туристическите обиколки;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва:

 • Трансфери Летище – Хотел – Летище 15 Евро (доплаща се по желание);
 • Допълнителен чекиран багаж до 10кг или до 20 кг;
 • Сити такса в размер от 2 до 4 евро/нощувка/човек - заплаща се лично от туриста на рецепция;
 • Медицинската застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" за лица над 70 години;
 • Туристическа такса във Венеция в размер на 3 до 10 евро. Заплаща се на място от туриста.
 • Допълнителни екскурзии и входни такси:

Допълнителни екскурзии:

 • Туристическа програма във Венеция – 35 Евро;

Препоръчваме допълнителните екскурзии да се заявяват и доплащат в офисите на туроператора, при заплащането на място цената е с 20% по-висока от обявената.

 

Туристическа програма във Верона - ИТАЛИЯ, ВЕРОНА (ВЕРОНА)

 

Отпътуване за Верона – изтънчена, ведра и романтична. Ще се изненадате от множеството забележителности, които „градът на Ромео и Жулиета“ ще ви разкрие за нула време. Започваме от площад „Бра“, най-просторният в града, на който се намира неокласическата сграда на Общината и известната „Арена ди Верона“ – римски амфитеатър, като Колизеумът, но много по-запазен. Продължаваме по една от най-хубавите търговски улици – „Мацини“, за да стигнем до най-красивия средновековен площад - „Пиаца деле Ербе“. Центъра на града през столетията, той е заобиколен от множество пъстри сгради - Търговският дом, който в Средновековието е служил за резиденция на гилдията. Тук се намира веронското Капитело – трибуната, от която са огласявани градските укази и където връзвали осъдените и ги замервали с гнили плодове. В средата на площада е римският фонтан ''Веронската Мадона''. Преминаваме през Арката с Реброто, където ще чуете за местното предание на този паметник и излизаме на Пиаца дей Синьори – главния управленски площад. Отдясно се пада Общинският дворец и 83-метровата Торе ди Ламберти, наричана още „Кулата с камбаните”. А срещу нас се издига Дворецът на Скалиджери - династията управлявала Верона през нейния златен век, както и паметника на Данте Алигери, умислен и вперил поглед в далечината. Но тъй, като сте във Верона, няма как да не се запалите по мита за „Ромео и Жулиета“. Действието в едноименната трагедия се развива тук, по тези улици. Разположена недалеч от Пиаца дей Синьори, ще видим „Къщата на Жулиета“, с балконът, под които Ромео е пял и статуята на героинята, до която посетителите се докосват с желания за вечна любов. След историята на двамата влюбени, ще ви оставим свободно време, за да се разходите из малките, кокетни улички на Верона. 

 

Цената включва

 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Безжична аудио система по време на обиколката.

Цената не включва

 • Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание.

 

Ден на провеждане:
на 2 -ри ден от екскурзията

Цена за възрастен:

68.00 BGN

Цена за дете:

33.00 BGN

 

Туристическа програма във Венеция - ИТАЛИЯ, ВЕНЕЦИЯ

 

Венеция - за нея е казано, че трябва да се посети поне веднъж в живота, защото няма друго такова място на света. Качваме се на корабче до Венеция и веднага след като слезем пред нас се открива Мостът на въздишките – закрит мост, направен от бял варовик, с малки прозорчета и каменни решетки, наречен така заради въздишките на осъдените, водени по него до Затвора в Двореца на Дожите - готическо здание, което в миналото е било резиденция на управниците на републиката – дожите. Тук се намират градската тъмница, помещенията за изтезания и много удавени в злато зали, стаи и коридори. Продължаваме към централния площад Сан Марко – приказната сърцевина на Венецианската Република с едноименната Базилика „Сан Марко“ - църквата на Венеция, украсена с безсрамно задигнати византийски артефакти, през годините превърнала се в символ на венецианското могъщество и богатство. На север от базиликата, вдигнете поглед към Часовниковата кула със „зодиакалния” часовник – шедьовър на технологията за времето си. Напускаме „Сан Марко“ и се спускаме по тесните като лабиринт улици към мостът Риалто – търговския център на града, който в миналото е бил единственият начин да прекосиш Големия канал. От тук ще Ви предложим разходка с гондола по Канале Гранде – най – венецианското преживяване, което можете да си подарите. И да не сте влюбени, ще се влюбите...

 

*Забележка: От 1 септември 2019г. във Венеция се въвежда туристическа такса в размер от 3 до 10 евро /таксата зависи от броя на туристите в града в същия ден/ като средствата ще влизат в общината. Заплаща се на място.

 

Цената включва

 • Транспорт с автобус до пристанището Пунта Сабиони;
 • Двупосочен билет за корабче от Пунта Сабиони до Венеция;
 • Чек-пойнт такса;
 • Безжична аудио система по време на туристическите обиколки;
 • Екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва

 • Входни такси на посещавани по желание музеи и забележителности;
 • Туристическа такса в размер от 3 до 10 евро ( за всички пътувания след 1 септември 2019 г.). Заплаща се на място от туриста.

 

Ден на провеждане:
на 3 -ти ден от екскурзията

Включен в цената

 

Туристическа обиколка на Милано - ИТАЛИЯ, МИЛАНО

 

Предстои ни обзорно да разгледаме италианската столица на модата с нашия екскурзовод на български език. Най-пищната и най-голяма готическа катедрала в света е тук! Както и Миланската опера „Ла Скала“ и гигантския мрачен замък Сфорцеско. Ще видим всичко най-интересно и ще се разходим по най-престижната и луксозна модна улица в Италия.

 

Цената включва

 • Екскурзоводско обслужване на български език;
 • Безжична аудио система по време на обиколката.

Цената не включва

 • Входни такси за посещаваните обекти по желание;
 • Лични разходи.

 

 

 

2D

 

 

Име
E-mail
Телефон
Брой възрастни
Брой деца
Уточнения
Желая да платя прeз Интернет след потвърждение.
Моля, въведете символите Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор

Хотели в България Албена Балчик Банско Боровец Бяла Варна Златни пясъци Обзор Пампорово Русалка Св. Константин и Елена Хотели и екскурзии в чужбинаИталия Франция

2009 - 2020 © Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор. Уеб дизайн Informano, поддръжка на съдържанието

Facebook
Skype

Потребител:

Парола:

x