0878
737 532
052
615 625
Туроператор

ВЪЛШЕБНИЯТ НЕАПОЛ - Самолетна екскурзия, ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН, 4 дни/ 3 нощувки

|
 

Програма

 

ВЪЛШЕБНИЯТ НЕАПОЛ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - ИНДИВИДУАЛЕН ПЛАН

4 ДНИ/ 3 НОЩУВКИ

ПОЛЕТ ОТ БУКУРЕЩ

ЦЕНА ОТ 419.00 лева/ 214.00евро
 

 

!!! Предлагаме  допълнително трансфер, избор на хотел по Ваше желание и екскурзоводско обслужване.

 

Цената включва:

- Самолетен билет Букурещ - Неапол - Букурещ с включени летищни такси с включен малък салонен багаж;

- 3 нощувки със закуски в хотел 2*/ 3*/ 4*, в централната част на града;

- Медицинска застраховка.

 

Цената не включва:

- Чекиран багаж до 32 кг багаж;

- Трансфер Варна - Букурещ - Варна;

- трансфер летище - хотел - летище (на запитване);

- екскурзоводско обслужване;

- Лични разходи.

 

Забележка:

    * Посочените в евро цени, са платими в лева по курса на БНБ за деня
    * Цените не са валидни по време на специални събития  и празници
    * Посочените цени са промоционални и ако за избраната от Вас дата няма свободни места по съответната тарифа на авиокомпанията,  ще ви предложим  алтернативна дата на най-изгодна цена. Авиокомпаниите си запазват правото на промяна цената на самолетните билети!
  * За по-дълъг престой и групови резервации ще изготвим индивидуална оферта, съобразена с Вашите изисквания


 

ВИЖ НЕАПОЛ И ЖИВЕЙ, ЗА ДА РАЗКАЖЕШ !

В живописния и дълбоко врязан в сушата Неаполитански залив е разположен третият по големина град в Италия след Рим и Милано – Неапол. Неапол се отличава от типичните италиански градове по пъстротата и екзотиката взаимствани от африканския бряг, но същевременно е и исторически и културен център с множество ренесансови и барокови дворци и църкви, музеи, университети и театри. Не по-малко атрактивни са и околностите на Неапол – вулканът Везувий, автентично запазения римски град Помпей и спокойният и слънчев остров Капри.

Неапол е синоним на музика, изкуство, култура, добра храна и забавление. Навярно акцентите са поставени на музиката и на неаполската пица, разбира се. Основният площад на града се намира в централната му част, а източно от него е разположен кралският дворец (това е една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол). В западна посока може да разгледате църквата Сан Франциско ди Паула. Тя е забележителна с пищната си фасада – има портал с шест колони и два йонийски стълба. Красивият й купол достига до 53 см височина. Вътрешността на храма е овална, като от двете й страни са изградени и два параклиса.

Централният и основен площад е Piazza del Plebiscito. Източно на площада се намира кралския дворец (това е една от резиденциите на Бурбонските крале на Неапол), а на запад е църквата San Francesco di Paola (фасадата има портал с шест колони и два йонийски стълба. Отвътре църквата е кръгла с два параклиса отстрани. Куполът се намира на височина от 53м). Наблизо се намира и Teatro di San Carlo – най – старата опера на италианския полуостров. Неапол е известен и със своите замъци – древния Castel Nuovo (новия замък или наричан още Maschio Angioino, завършен е през 1282г. И е архителтурен символ на Неапол) ,Castel dell'Ovo( „замъка яйце“- намира се на малък остров – Мегаридес) Крепостта била издигната през 1154 г. по заповед на Уилям Нормандецът, наричан още Лошия. От тези времена са се запазили Голямата арка и Главната кула. Замъкът на яйцето днес е неразделна част от историята на Неапол. Огромни арки свързват двете части на острова, а високи стени ограждат средновековните сгради - единствените оцелели кули Нормандия и Централната от 16 и 17 в., лоджиите и казармите. През последните 40 години Замъкът на яйцето е под попечителството на италианското културно министерство. Sant'Elmo (завършен е през 1329г и има форма на звезда). В Неапол има множество музеи и църкви. Интересна е подземната геотермална зона на Неапол. Това е система от пещери и структури, които са следствие дейности в мините през вековете. Организират се турове в подземния Неапол, като там можете да посетите дори и музей.

Забележителности в районна:

Помпей е древно римско селище в Неаполитанския залив, на 22 км югоизточно от Неапол. Това е най-големият съхранен до днес античен град. Когато през ХVI век при изграждането на нова канализация работниците попадат върху дебел слой вулканичен прах, никой не подозира, че светът е изправен пред най-големия, изцяло съхранен античен град в историята. Два века по-късно археолозите изваждат на бял свят останките от древни къщи и вкаменените тела на техните обитатели. Днес повече от половината от сградите в някогашния Помпей са разкрити и отворени за любопитния посетител. 65 хектара от оригиналното селище са притегателен център за тълпи от туристи. Откритията на археолозите надминават и най-смелите очаквания. Изпод земята изниква град с внушителни размери, кръгла структура и защитен от каменна стена, дълга 3120 м, с 11 кули и 7 градски врати. 

Херкулан - С изригването на Везувий през 79 г. освен древният град Помпей (Pompei), е заличено и римското курортно селище Херкулан. То се намира съвсем близо до хедонистичния Помпей – в Югозападна Италия, на Неаполитанския залив, в регион Кампания, в подножието на вулкана Везувий. Античният град е обявен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО, а входът тук се заплаща. До Херкулан е най-удобно да се стигне с влак или автобус от Соренто или Неапол (Naples)Мнозина са на мнение, че за разлика от Помпей, Херкулан (Herculaneum) е далеч по зрелищен и атрактивен за туристически посещения. Самият град е изграден в земята и за да се влезе в него трябва да се слезе надолу. Около цялото селище има защитна стена. Днес едва една четвърт от селището е разкопана и достъпна за огледи, но безспорно постройките тук са доста по-запазени от тези в Помпей.

При изригването на Везувий голяма част от жителите на Херкулан са успели да избягат и да се спасят от огнената лава и пепел. Само стотина души са загинали, докато при Помпей се случва точно обратното. Има предположение, че Херкулан е бил залят от морската вода, а не затрупан от вулканична пепел, което е помогнало за по-доброто съхранение на градската архитектура.

Днес в отлично състояние са запазени градската мъжка и женска баня. В тях могат да се видят метални вани, а формата им е доказателство, че дизайнът е един и същ от 2000 г. насам. В мъжките обществени бани може да се види потопяем нагревател, ценоразпис на стените, различни плакати рекламиращи услуги, заведения за хранене. Всичко това доказва, че Херкулан е бил първокачествен морски курорт в Римската империя - много от посетителите са идвали тук за удоволствие, за да се възползват от градските бани и да се забавляват.

Торе Анунциата (Torre Annunziata) e още едно застинало под лавата и пепелта на изригналия през 79 г. Везувий (Vesuvius) антично селище. В наши дни селището представлява съвременно морско пристанище с уникални останки от римско време. Разположението му е в Неаполския залив, в регион Кампания (Campania), в подножието на вулкана Везувий, като стои между античните Помпей (Pompei) и Херкулан (Herculaneum). От 1997 г. историческите обекти тук са обявени за част от световното историческо наследство на ЮНЕСКО. За да ги разгледате, както и целия град пристанище, може да пристигнете до тук с влак или автобус от Соренто (Sorrento) или Неапол (Naples).

Основните исторически обекти в Торе Анунциата са открити през 1842 г. Те се състоят от останките на три сгради, които с помощта на картата на римските пътища от 13 в. са разпознати като част от селището Оплонтис. Оплонтис понякога се е наричало градчето, което е било третото, засегнато от изригването на Везувий.

Безспорно най-голямата туристическа забележителност днес тук е т.нар. Вила Помпея, която се счита за най-голямата в района на Помпей археологическа находка. Според историците тази красива постройка е принадлежала на Попея Сабина, която била робиня на император Нерон. Сабина била втора съпруга на развратния император. Днес една значителна част от вилата е разкопана и реставрирана.

Торе Анунциата се състои от три части. В едната част – производствената, се е набавяло, произвеждало, приготвяло всичко необходимо за нуждите на голямата вила и нейните стопани. В другата част са били стаите и жилищата на прислужващия персонал, а третата част е била изцяло за владетелите.

Соренто (Sorrento) е малък град в Южна Италия. Населението на града е 16 547 жители (по данни от 2004г.), а площта му е 9 кв.км. Може лесно да си стигне до Соренто от Неапол и Помпей с влак или с кола (пътя е тесен). От полуостров Соренто се разкриват невероятни гледки. Оттам може да се видят неаполския залив, Везувий и остров Капри. С ферибот или корабче може да стигнете до Неапол, Амалфи, Позитано, Исчия или остров Капри. На скалите над морето в Соренто има наистина скъпи и луксозни хотели, които привличат известни личности като Енрико Карузо ии Лучано Павароти. Соренто е популярен и с продукцията на лимончело – традиционно италианско слабо алкохолно питие. Градът е популярен още с цитрусови плодове, вино, ядки, маслини и дърворезба.

-      Капри - Остров Капри (Isola di Capri) се намира в Италия, на крайбрежието на Тиренско море. На острова се намират градовете Капри и Анакапри, разположени на около два и половина километра едно от друго. Остров Капри е живописен нископланински остров, прочут като морски курорт. Островът е рай за туристи - синьо небе, бели скали, пещери, руини от миналото, живописни селища с тесни улички. Интересни забележителности в Капри са: скалите Фаральони; Синята пещера, открита през 1826г.; вилата на Тиберий - "Юпитер"; най-високата точка на Капри - Монте Соларо, от където се открива великолепна гледка към целия остров. В Анакапри се намират черквата "Сан Микеле", построена през ХVIII век.

Име
E-mail
Телефон
Брой възрастни
Брой деца
Уточнения
Желая да платя прeз Интернет след потвърждение.
Моля, въведете символите Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор

Хотели в България Албена Балчик Банско Боровец Бяла Варна Златни пясъци Обзор Пампорово Русалка Св. Константин и Елена Хотели и екскурзии в чужбинаИталия Франция

2009 - 2019 © Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор. Уеб дизайн Informano, поддръжка на съдържанието

Facebook
Skype

Потребител:

Парола:

x