0878
737 532
052
615 625
Туроператор

КИТАЙСКА ПРИКАЗКА с полети от София и Варна Гранд тур на Китай, 12 дни / 9 нощувки

|
 

Програма

 

 

КИТАЙСКА ПРИКАЗКА с полети от София и Варна

 

Гранд тур на Китай

 

Маршрут: София/ Варна - Истанбул - Пекин – Лоян – манастира Шаолин - Сиян – Шанхай – Суджоу - Шанхай - Истанбул - София/ Варна

 

Дати:
18.10.2017 - 29.10.2017

12 дни/ 9 нощувки

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1990 евро/3892 лв. при записване до 30.04.2017 с включени летищни такси

Стандартна цена: 2190 евро/4284 лв. с включени летищни такси

 

Програма

 

1 ден /17.05/ 04.10/ СОФИЯ/ ВАРНА – ПЕКИН

 

Полет от Варна с Турски авиолинии в 19:40 ч. Кацане в Истанбул в 20:45 ч.

 

Полет от София с Турски авиолинии в 21:40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.

 

2 ден /18.05/ 05.10/ ПЕКИН

 

Полет в 01:55 ч. от Истанбул и кацане в китайската столица Пекин в 15:55 ч. Трансфер и настаняване в хотел “Jiangxi Grand” 4* http://www.jiangxigrandhotel.com/  или подобен. Вечеря в хотела.

 

Възможност срещу допълнително заплащане за посещение на уникалния спектакъл «Династията на Златната Маска», който с помощта на грандиозна сценография (вода, светлини и пиротехника) разказва легенда за истинска любов, война и императорски пиршества.

 

Нощувка.

 

3 ден /19.05/06.10/ ВЕЛИКАТА КИТАЙСКА СТЕНА

 

Ранна закуска. Днес ще имаме среща с едно от чудесата на света, символ на Китай - Великата китайска стена (ЮНЕСКО). Това необикновено творение на инженерната мисъл в древния свят може да се види от Космоса. Стената е дълга повече от 10 хиляди километра, на височина достига 8 метра и се вие през 8 провинции. Строена е за защита от нападенията на варварите. Изкачването може да стане с лифт, които се заплаща на място - двупосочно пътуване цената е 100 юана (около 15 евро). По път към Великата китайска стена ще видим отвън грандиозното инженерно творение – Олимпийския стадион. Следва посещение на Свещения път - преминаване покрай внушителни статуи, които се явяват свещена стража на имперските гробници.

 

Обяд в китайски ресторант.

 

Посещение на фабрика за перли - един от традиционните атрактивни занаяти в Китай и Храмът на небето - даоистки комплекс от храмови сгради, посещаван от императорите от династиите Чин и Мин за годишните церомонии с молитви към небесата за по-богата реколта.

 

Завръщане в хотела и свободно време за вечеря.

 

Нощувка.

 

4 ден /20.05/07.10/ ЗАБРАНЕНИЯ ГРАД

 

След закуска посещение на Тян ан Мън - Площадът на небесното спокойствие, най-големият площад в света. Следва посещение на Забранения град, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Строен  е през ХV век в продължение на 14 години и е бил недостъпен за обикновените хора. Един от най-красивите и големи дворци в света е и зимният императорски дворец Гугун, който също ще видим по време на обиколната програма.

 

Обяд в китайски ресторант.

 

Отпътуване с влак за Лоян в 16:00 ч., където пристигаме в 20:14 ч.

 

Трансфер и настаняване в хотел “Louyang Peony International” 4* http://www.peony-hotel.com/chs/index.asp  или подобен.

 

5 ден /21.05/ 08.10/ ВРАТАТА НА ДРАКОНА И МАНАСТИРЪТ ШАОЛИН

 

Разглеждане на пещерите Лонмън (врата на дракона), които представляват будистки пещерен манастирски комплекс /ЮНЕСКО/ с над 100 000 изображения на Буда и неговите ученици, феи, танцьорки и музиканти. Възможност за посещение на фабрика за нефрит – божествения камък за китайците.

 

Обяд в китайски ресторант.

 

Посещение на манастира Шаолин - център на будизма и китайските бойни изкуства, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. В обиколката е включено и разглеждането на Гората на пагодите - впечатляващо място, където стотици каменни пагоди са били построени в чест на монасите от Шаолин и където може да се видят кунг-фу ученици, практикуващи в техните оранжеви дрехи. Завръщане в Лоян. Нощувка.

 

6 ден /22.05/ 09.10/ ДРЕВНОТО ИЗКУСТВО КАЛИГРАФИЯ

 

След закуска трансфер до жп гарата и отпътуване с влак до Сиян (1-ва класа – климатик) – древната столица на Китайската империя.

 

Трансфер до хотел "Skytel" 4* http://www.skytelhotelxian.com/  или подобен. Настаняване, обяд в китайски ресторант. След обяд посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо, където ще се запознаем с китайската калиграфия като едно от най-древните изкуства. Разходка по старинната очарователна улица на Сиян, наречена още улицата на културата – Вън Хуацзе, където ще се радваме на традиционната архитектура, малките дюкянчета и безбройните антикварни магазини. Нощувка.

 

7 ден /23.05/ 10.10/ ТЕРАКОТЕНАТА АРМИЯ и ГОЛЯМАТА ПАГОДА НА ВЕЛИКАТА ГЪСКА

 

След закуска посещение на една от най-известните в света атракции на китайската земя - гробницата с теракотената армия, обект на ЮНЕСКО. Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Всяка фигура има свои индивидуални черти – предполага се, че великият и жесток император Цин Шихуан (първият император на Китай) е наредил да изваят фигурите на личните му най-добри войни, които и в задгробния му живот да го пазят. Казват, че хилядите работници, градили гробницата, са били зазидани живи!

 

Обяд в китайски ресторант.

 

Посещение на  Голямата пагода на Великата Гъска - един от най-известните образци на будистката архитектура от времето на династията Тан, хранилище на стотици будистки ръкописи.

 

Нощувка.

 

8 ден /24.05/ 11.10/ КУЛАТА НА КАМБАНАТА

 

Закуска. Посещение на Великата джамия – най-старата и най-известната в Китай. Построяването ѝ датира от 792 година. Посещение на древната градска стена.

 

След обяд ще видите и Кулата на камбаната - внушителна постройка в традиционен стил в геометричния център на града. Отправяне към ж.п. гарата и нощен влак до Шанхай, отпътуващ в 16;46 ч.

 

9 ден /25.05/ 12.10/ ГИГАНТЪТ ШАНХАЙ

 

Пристигане в Шанхай сутринта около  07:50 ч - най-големият град в Китай, с над 14 милиона жители. Счита се за най-модерният и "най-лъскав" мегаполис в страната. Предстои ни туристическа обиколка на Шанхай с посещение на Нефритения Буда и прочутата телевизионна кула, наричана “перлата на Изтока”.

 

Обяд в китайски ресторант.

 

Разходка по крайбрежната пешеходна търговска улица на града, френския и английския квартал. Ще преминем през подземния тунел под река Хуан Пу и ще се разходим по красивия крайбрежен булевард. Настаняване в хотел "Holiday Inn Express Putuo Shanghai  4* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail   или подобен.

 

Възможност за разходка с лодка по река Хуан Пу с включени трансфери и местен екскурзовод.

Завръщане в хотела.

Нощувка.

 

10 ден /26.05/ 13.10/ Шанхай

 

Днес ще се разходите по Площада на народа – Ларгото на града и Музея на Шанхай. След обяд предстои посещение на Синтианди или в превод „Новото небе и земя” – район без автомобили, където цял квартал е обособен само за шопинг, хранене и забавления. Следва разходка из Тианзифанг – квартала на изкуствата.

 

Възможност за посещение на Океанариума, който се смята за най-големия морски аквариум в Азия. Ще видим красиви представители на морската и речната флора и фауна от цял свят в безбройните зали и тунели на музея.

 

Вечерта ще имате и още време за шопинг.  Нощувка.

 

11 ден /27.05/14.10/ ВОДНИЯ ГРАД - СУДЖОУ

 

След закуска свободно време или по желание еднодневна екскурзия до град Сучжоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще се преминем с лодка по Великия канал - най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Градът е известен най-вече с уникалните си градини, които се смятат за едно от чудесата на света. Посещение на най-голямата и впечатляваща градина в Суджоу - Градината на скромния работник Сад Лан Ли (обект в списъка на ЮНЕСКО). Свободно време за обяд в китайски ресторант. Ще посетим и една от най-добрите в Китай фабрики за коприна, където ще се потопим в света на копринените тъкани и изделия. Традиция отпреди 500 г., монопол на китайците в древността, когато коприната е била и най-скъпо ценената стока и е играла ролята на парична единица. Предвидили сме и и разходка в Лъвската градина – единствената каменна градина, оцеляла от 1342 г. След обяд завръщане в Шанхай.

 

Трансфер до летище за полет в 22:35 ч.

 

12 ден /28.05/ 15.10/ БЪЛГАРИЯ

 

Кацане в Истанбул в 09:05 ч. Излитане за София в 07:50 ч., където пристигате в 09:05ч. Полетът за Варна е в 12:40 ч. Кацане в 13:45 ч.

 

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

 

·         Самолетен билет с Турски авиолини  София/Варна - Истанбул - Пекин; Шанхай –  Истанбул - София/ Варна

·         Летищни такси – 390 евро/ 763 лв (към 20.11.2016). Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.

·         8 нощувки със закуски в хотели  4*

·         1 нощувка в спален вагон - място в първа класа с климатик (настаняват се 4 човека в купе)

·         1 вечеря в хотел

·         8 обяда в китайски ресторанти

·         Туристическа обиколка на Пекин

·         Посещение на фабрика за перли в Пекин

·         Посещение на Великата китайска стена и Свещения път

·         Разглеждане на пещерите Лонмън, Манастира Шаолин и Гората на пагодите в Лоян

·         Посещение на музея за традиционно изкуство Тангбо и запознаване с китайската калиграфия

·         Посещение на гробницата с теракотената армия

·         Разходка по улицата на културата – Вън Хуацзе

·         Сити тур на Сиан

·         Туристическа обиколка на Шанхай

·         Климатизиран транспорт

·         Входни такси за музеите и обектите по програмата

·         Местно екурзоводско обслужване

·         Всички трансфери, упоменати в програмата

·         Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "МОНДИАЛ"

·         Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 

·         Еднодневна екскурзия до град Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста)

·         Доплащане за 6 вечери (1 в Пекин, 1 в Лоян, 2 в Сиян, 2 в Шанхай) - 140 евро/ 280 лв.

·         Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/ 90 лв.

·         Доплащане за ползване на двойно купе във влака Сиян - Шанхай - 98 евро/ 196 лв. на човек

·         Доплащане за влака-стрела и допълнителна нощувка в Шанхай - 120 евро/ 240 лв. на човек

·         Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/ 56 лв.

·         Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/ 58 лв.

·         Пренасяне на багажа и бакшиши в хотелите и ресторантите – около 60 долара/около 108 лв – заплащат се на водача по време на първия трансфер от летище Пекин

·         Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)

·         Неупоменати в програмата услуги

·         Такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 144 лв) – заплаща се задължително

·         Застраховка “Отмяна на пътуването” с  Мондиал – от 2 % от пакетната цена. За повече информация моля запитайте в офисите ни

Минимален брой участници: 10 човека

 

Срок за набиране на групата: 30.04.2017

 

Условия за записване и начин на плащане:

 

Депозит: 800 евро/ 1600 лева

 

Доплащане: до 01.04.2017 г.

 

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

 

Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

 

Допълнителни екскурзии

 

Еднодневна екскурзия до град Суджоу – 70 евро/137 лв с включен обяд (при минумум 10 записани туриста)

 

Спектакъл "Златната маска" - 45 евро/ 90 лева (при минумум 10 записани туриста)

 

Разходка с лодка по река Хуан Пу - 28 евро/ 56 лв. (при минумум 10 записани туриста)

 

Посещение на Океанариума в Шанхай - 29 евро/ 58 лв. (при минумум 10 записани туриста)

 

Минимален брой участници за доп. екскурзии: 10 човека

 

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

 

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

 

Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.

 

Фирмата-огранизатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» - от 2%, за повече информация попитайте в офисите ни.

 

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват с „ЗД ЕВРОИНС АД” или Мондиал Асистанс.

 

Фирмата-организатор е сключила застраховка “Отговорност на Туроператора” с „ЗД ЕВРОИНС АД”, София, Застрахователна полица  № № 03700100001106

4B.

 

 

 

Име
E-mail
Телефон
Брой възрастни
Брой деца
Уточнения
Желая да платя прeз Интернет след потвърждение.
Моля, въведете символите Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор

Хотели в България Албена Балчик Банско Боровец Бяла Варна Златни пясъци Обзор Пампорово Русалка Св. Константин и Елена Хотели и екскурзии в чужбинаИталия Франция

2009 - 2017 © Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор. Уеб дизайн Informano, поддръжка на съдържанието

Facebook
Skype

Потребител:

Парола:

x