0878
737 532
052
615 625
Туроператор

Русе - Бесарбовски манастир - пещерата Орлова чука - Ивановски скални църкви 2 дни / 1 нощувка - екскурзия

|

Програма

Русе - Бесарбовски манастир - пещерата Орлова чука - Ивановски скални църкви

Маршрут: Варна - Русе - Бесарбовски манастир - пещерата Орлова чука - Ивановски скални църкви - Варна

Продължителност: 2 дни / 1 нощувка

Транспорт: Автобус

Дати на отпътуване:
20.05.2017 г.,    02.09.2017 г.

ПРОГРАМА

Предлагаме Ви разходка до Русе – града първи усетил европейският полъх  и неговите околности

1 ден Тръгване от Антим І . Спирка за кафе. В късния обяд сме в Русе. Настаняване. Пешеходна разходка из центъра на града  - „малката Виена” наричали града заради красивите сгради строени от богати русенци  и европейци търгували тук.”Доходното здание”, историческия музей,  „вазата”, прекрасните домове строени в стил барок и сецесион. Къщата на Калиопа – музей на градския бит. И разбира се вечният син Дунав. Ако Ви се върви все още – музея на Транспорта.Един от най-интересните музеи в страната ни. Русе е и града на Баба Тонка. Нейният дом отдавна е затворен за ремонт и така и не е отворен, но непременно се поклонете в Пантеона на Възрожденците. Нощувка.

2 ден Закуска Тръгваме за Ивановските скални църкви. Един от обектите в страната ни  под закрилата на ЮНЕСКО. Уникалният и единствен комплекс от скални ниши и църкви е пълен с фрески  от 13 и 14 век  - един от най-интересните от които е ктиторският портрет на цар Иван Александър...От тук се открива чудна гледка към завоите на Русенски Лом и местата около него. Сега – пещерата „Орлова чука” леснодостъпна и много, много красива. Изворчето – чудодейното място с лековита вода,  пеещите сталактити, красивите зали – всичко това ви очаква тук. Чака ви и Гошо – питомният прилеп, другар на водача ни в подземното царство. 

Име
E-mail
Телефон
Брой възрастни
Брой деца
Уточнения
Желая да платя прeз Интернет след потвърждение.
Моля, въведете символите Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор

Хотели в България Албена Балчик Банско Боровец Бяла Варна Златни пясъци Обзор Пампорово Русалка Св. Константин и Елена Хотели и екскурзии в чужбинаИталия Франция

2009 - 2017 © Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор. Уеб дизайн Informano, поддръжка на съдържанието

Facebook
Skype

Потребител:

Парола:

x