0878
737 532
052
615 625
Туроператор

Прага и Дрезден - Самолетна програма с тръгване от ВАРНА Лято 2017

|
 

Програма

 

 

ПРАГА и  ДРЕЗДЕН с директен полет от Варна 

10-15 юни 2017

01 - 06 септември 2017

5  нощувки

   На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотел

На човек в двойна стая

На човек в един. стая

Дете до 10г с 2  възрастни

Възрастен на трето легло /

Дете над 11г с 2  възрастни

 BW hotel Bila Labut   4*

http://www.hotelbilalabut.cz

549 евро

/1074 лева

699 евро

/1367 лева

399 евро

/780 лева

459 евро

/898 лева

 Цената включва:

Самолетен билет Варна – Прага  – Бургас с лет. такси  ;

5 нощувки на база нощувка със закуска в хотел BW Bila Labut 4* /или  подобен/ ;

Трансфери летище – хотел – летище и трансфер летище Бургас - Варна

Водач придружаващ групата от България при минимум 15 пътуващи

Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената НЕ включва:

Екскурзии по желание с гид на български език

Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 5.00 лв., над 70 г. – 10 лв.

Необходими документи:

- лична карта или задграничен паспорт

- За деца до 18 г., придружавани от близък  или  само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Полети:

10 юни 2017 Варна - Прага  08:55 – 10:05
15 юни 2017 Прага - Бургас  05:20 – 08:25

Информация за хотела

 Хотел Best Western Bila Labut  4*

Best Western Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на 10 минути пеша от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, мол Palladium и търговската улица Na Prikope.Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието.Ресторантът на Bila Labut предлага интересно меню, което включва богат избор от чешки и международни ястия. Дневният и нощен бар е приветливо място, където можете да прекарате часове на отдих, докато отпивате от любимото си питие.От Best Western Bila се стига лесно до известни забележителности, като площад Венцеслас, както и до основния търговски район, в който се намира търговският център Palladium.Метростанция Namesti Republiky е на 500 метра.

Примерна програма:

Първи ден

Отпътуване от летище  Варна в 08:55 - каца 10:05. Трансфер летище-хотел. Настаняване в хотела и свободно време или възможност за Пешеходна обиколка на Прага с екскурзовод на български / срещу доплащане 25 евро на човек при мин.10 души/– обиколката започва от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса от  дворци, църкви, базилики, кули и градини и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит",слиза се в Мала страна – посещава се през градините на двореца Wallenstein –седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламент/. В Мала страна ще разгледате – площада, църквата Св. Никола , кметството и др.  След това преминавате по   Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейския квартал с най-старата синегога в Европа, стария градски площад с Кметството с часовника. Следобед свободно време.

Втори ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за Полудневна екскурзия до замъка Конопище / срещу доплащане 45 евро на човек при мин.10 души + входна такса за замъка към 10 евро/  – разположен на 45км. югоизточно от Прага - един от най-значимите  и посещавани чешки замъци. Забележителният ансамбъл се намира във великолепна гора на брега на красиво езеро. Замъкът е издигнат в края на ХIII в. като сурова ранноготическа крепост. В продължение на своята 700-годишна история негови владетели са 12 аристократични семейства. През 1887 г. той става собственост на престолонаследника на Австро-Унгарската империя, ерцхерцог Франц Фердинанд д'Есте. Той става неговата любима резиденция и с това започва най-интересната част от историята на замъка. Особено впечатляващ там е "ловният" коридор, където са изложени почти 900 трофеи на лъвове, слонове, тигри, глигани, мечки, елени, муфлони. Всеки от тях има табличка с датата на отстрелване на съответния екземпляр. Разказват, че през живота си Франц Фердинанд е убил около 300 000 животни. Особено ценна е сбирката от средновековни оръжия, която е сред трите най-богати в Европа. С безгрижното всекидневие на обитателите на замъка са свързани красивите градини край него. На площ от около 225 хектара ерцхерцогът изгражда английски ландшафтен парк с редки дървета и растения, донесени от целия свят. Алеите са украсени със статуи от прочути италиански майстори. Много ефектен е парникът с тропически и субтропически растения.

Следобед връщане в Прага и свободно време.

Трети ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за Целодневна екскурзия до Дрезден / срещу доплащане доплащане 70 евро на човек при мин.10 души /. Той е разположен по протежение на бреговете на Елба и често е наричан "Флоренция на Елба". Дрезден е един от най-красивите градове на територията на Германия. Той е столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след БерлинХамбург и Кьолн.

Дрезден е световно известен с производството си на порцелан. Една от емблемите на града е красивата църква Фрауенкирхе, а популярната Кьонингщрасе е едно от възловите места в града. От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. И днес Дрезден предлага невероятен брой модерни и исторически забележителности. Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасният бароков дворец Цвингер (Zwinger).

Всъщност Цвингер е забележителен архитектурен бароков комплекс, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и много други. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело.Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си, Кралският дворец в града е задължителна спирка за всеки турист.  

Четвърти ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или възможност за целоднев екскурзия до Карлови Вари / срещу доплащане доплащане 60 евро на човек при мин.10 души /. Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих.В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище, пише на Хумболдт: "Ваймар, Карлови Вари и Рим са единствените градове, в които ми се иска да живея." Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Лист, Брамс, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини... И въпреки че градът не е бил отминат от пожари, разруха и природни бедствия, днес той има над хиляда сгради - архитектурни паметницив различни стилове, характерни за отминалите столетия, но допълващи се като единно творение на човешкия гений.

Пети ден

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Нощувка.

Шести ден

Ранен трансфер хотел-летище за полет от Прага за Бургас  излитащ в 05:20 , каца 08:25. Трансфер Бургас – Варна.

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 15 участници. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Резервации: Записването  за пътуване става  в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията  се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на не по-малко от 50% от цената.

Плащане: Остатъкът до пълната сума трябва да се внесе не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване. В противен случай резервацията се смята за анулирана и се дължи неустойка както следва:

·         под 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 100% от пакетната цена на човек

·         от 21 до 14 дни преди датата на отпътуване неустойка 70% от пакетната цена на човек

·         от момента на потвърждение на резервацията до 21 дни преди датата на отпътуване неустойка 40% от пакетната цена на човек

Рекламации: Рекламации относно организацията и провеждането на пътуванията се представят в писмен вид в срок до 7 дни след края на пътуването.

Форсмажор: TO не носи отговорност за промени в пътуването поради форсмажорни обстоятелства или по вина на превозвача.

2A.

 

Име
E-mail
Телефон
Брой възрастни
Брой деца
Уточнения
Желая да платя прeз Интернет след потвърждение.
Моля, въведете символите Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор

Хотели в България Албена Балчик Банско Боровец Бяла Варна Златни пясъци Обзор Пампорово Русалка Св. Константин и Елена Хотели и екскурзии в чужбинаИталия Франция

2009 - 2017 © Топ Травел БГ - туристическа агенция и туроператор. Уеб дизайн Informano, поддръжка на съдържанието

Facebook
Skype

Потребител:

Парола:

x